Vilšer nesiguran oko povratka u Arsenal

Džek Vilšer kaže da nije siguran da li će ikada više zaigrati za Arsenal.

Vilšer trenutno nastupa za Bornmut kao pozajmljen igrač, a nakon solidnih partija ponovo je pozvan u reprezentaciju Engleske. On veruje da je odlazak na pozajmicu bio najbolji izbor za njega, ali priznaje da nije siguran da li će se ikada vratiti u Arsenal, u kome je naučio prve fudbalske korake.

„Volim Arsenal i proveo sam tamo predivne godine, uvek su bili sjajni prema meni i mogu da vidim sebe ponovo tamo. Ali ko zna šta budućnost donosi. Imaću još godinu dana ugovora kada mi istekne pozajmica ovde. Sada samo želim da imam što bolju sezonu nakon koje ću izaći kao još bolji igrač, pa ćemo videti“, rekao je on i dodao:

„Naravno da volim Arsenal, ali ako dođe vreme da odem, onda moram da odem, znate. Ako se vratim i ponovo ne budem igrao onda moram razmisliti šta dalje. Ali trenutno sam fokusiran na Bornmut. Spremniji sam i mislim da mogu da pokažem ljudima da mogu da igram iz nedelje u nedelju“.

On kaže da nema problema sa Arsenom Vengerom i da bi bio oduševljen ako bi Arsenal osvojio titulu ove sezone:

„Pričao sam sa Arsenom pre nego što sam otišao u Bornmut i on mi je rekao da bih igrao, ali želeo sam više od toga. Želeo sam da budem bitan igrač za tim i igram u svakom meču, ali sam imao osećaj da mi je potrebna promena da bih to postigao“.

„Razgovarao sam sa njim preko telefona, ne lično, tako da je teško reći da li je želeo da me zadrži. Rekao sam mu da želim da igram, a on je već imao osećaj da želim na pozajmicu, jer je moj agent već razgovarao sa Dikom Louom, pa mislim da je i pre toga razmislio o tome i na kraju rekao da mu je to u redu“.

„Imaju sjajan tim ove sezone i naravno da želim da osvoje titulu. Posebno bih bio srećan zbog Vengera. Znam koliko on veruje u njih i koliko truda ulaže u rad sa ekipom. On je često na meti kritika, ali znam da mu je titula uvek cilj kome teži. Ovo je Premijer liga, oni su sigurno konkuretni za osvajanje ove sezone i mislim da imaju dobru šansu za to“.