Vest Hem kupio Pereza

Transfer koji je najavljivan u prethodnih par dana svoj epilog je doživeo u samom finišu prelaznog roka – Lukas Perez je novi član Vest Hema! On je sa Čekićarima potpisao trogodišnji ugovor.

Španac (29), koji je u Arsenal stigao iz Deportiva iz La Korunje 2016. godine, u redove gradskog rivala prelazi za sumu od četiri miliona funti, što, kada se uzme da je plaćen oko 17 miliona, znači da je Arsenal na njemu izgubio značajnu svotu novca. Posle prve godine u klubu, gde je zabeležio samo 11 nastupa, i to većinom u kup takmičenjima, prošlu sezonu je proveo na pozajmici u ‘svom’ Deportivu. Iako je za Tobdžije pružio neke dobre partije, a jednom postigao i het trik, nije ubedio stručni štab i navijače da je dovoljno dobar da nosi dres sa topom na srcu. Pereza navijači Arsenala svakako neće pamtiti kao ‘legendu’ kluba, već kao još jedno od, u najmanju ruku, čudnih ‘pojačanja’ pod Arsenom Vengerom.

Perez se u Vest Hemu pridružio još jednom bivšem fudbaleru Arsenala, Džeku Vilširu, koji je na Instagramu prvi potvrdio završetak ove transfer sage.

Što se daljih odlazaka iz kluba tiče, očekuje se da će do kraja prelaznog roka ekipu napustiti još Dani Velbek, David Ospina, Džoel Kempbel, a verovatno i pomalo zaboravljeni Karl Dženkinson. Međutim, obzirom da će ovi igrači svoje karijere verovatno nastaviti van Ostrva, vremenski rok za te transfere nije večeras, već do kraja tekućeg meseca.