Vengerova budućnost poznata u sredu

Budućnost dugogodišnjeg menadžera Arsenala, Arsena Vengera, biće objavljena u sredu, posle današnjeg sastanka uprave kluba. Ako je verovati spekulacijama medija na Ostrvu, on će potpisati novi, dvogodišnji, ugovor.

Takođe, očekuje se da klub izađe s informacijama o daljem poslovanju, kao što je mogućnost zaposlenja sportskog direktora, plan rada posle neuspeha da se izbori mesto u Ligi šampiona naredne sezone, itd.

Venger (67) je u klubu od 1996. i za to vreme je osvojio tri trofeja Premijer lige i sedam FA kupova. Njegov trenutni ugovor ističe za nekoliko dana, a među navijačima već odavno vlada raskol po pitanju mišljenja o njemu kao menadžeru. Dok je polovina zadovoljna njegovim vođenjem kluba, pozivajući se na ranije ostvarene uspehe, drugi smatraju da je Vengerovo vreme prošlo, i da je vreme za svežu krv na klupi.

Ova sapunica se po medijima proteže već dugo vremena, a, što je momenat odluke bliži, sve je izvesnije da će Francuz ostati na klupi Arsenala i tokom naredne dve sezone. Upitan o svojoj budućnosti, posle pobede u finalu FA kupa nad Čelsijem, Venger je rekao:
Samo želim da uradim ono što je najbolje za klub. O mojoj budućnosti će odlučiti članovi uprave. Oni će da odluče da li sam ja pravi čovek za tu poziciju. Smatram da ne bih bio u fudbalu već 35 godina da nisam sposoban. Mislim da sam dokazao da sam posvećen Arsenalu kao i prvog dana kada sam došao u London.