Venger zadovoljan formom svog tima

Arsen Venger je izjavio da je zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa igrala u periodu između dve reprezentativne pauze.

Tobdžije su, u prethodnu pauzu, ušle u lošem ritmu, posle dva vezana poraza – od Stouka ( 1 – 0 ) i Liverpula ( 4 – 0 ), ali su, od tada, zabeležili šest pobeda u ukupno sedam utakmica u svim takmičenjima. Venger smatra da je njegova ekipa sada u mnogo boljem položaju, i da je forma uspešno povraćena na željeni nivo.

Uspeli smo u onom što smo nameravali“ – počeo je Venger, govoreći posle pobede nad Brajtonom – „Naša prošla reprezentativna pauza je bila košmar, ali ova će biti bolja.

Da, voleo bih da nema pauze i da nastavimo da igramo kako igramo, ali ne mogu ništa da promenim. Nadam se da će se igrači vratiti u dobroj formi. Znam da su nas posle utakmice s Liverpulom svi otpisali, ali mi smo reagovali i vratili se na pravi put. Ništa ne traje večno, ni dobra ni loša forma, mora konstantno da se radi.

Posle sedam utakmica u prvenstvu Arsenal kaska šest bodova za dva mančesterska kluba, ali je sustigao Totenhem i Čelsi, rivale iz Londona. Iako je jasno da nam je raspored itekako išao na ruku, pogled na tabelu PL prija, pogotovo posle očajnog starta sezone.

Venger je, takođe, rekao da će Loran Kosjelni, Mesut Ozil i Dani Velbek propustiti svoje reprezentativne obaveze i ostati u klubu kako bi radili na zalečenju svojih povreda.