Venger veruje u početak „nove ere“ u duelima sa Čelzijem

Arsen Venger veruje da smo spremni za početak „nove ere“ protiv Čelzija pobedom na Emiratima ovog vikenda. Osim naše pobede u prošlogodišnjem Komjuniti Šildu, Plavci imaju prednost u poslednjih nekoliko godina, ali je Venger uveren da će se to promeniti.

„To je važna utakmica za nas, jer osećamo da smo na uzlaznom putu i Čelzi je dobar test i dobra prilika za nas da nastavimo naše napredovanje. Čelzi je u poslednjih 10 godina imao veoma, veoma jake timove. Shvatate da je tako i danas. Pre tog perioda mi smo ih uvek tukli, nakon toga su godinama bili jači tim.

Sada, izgleda kao da je nova era u kojoj je ponovo malo više ravnoteže i osećamo da u ovom trenutku napredujemo, tako da imamo dobru priliku da zgrabimo i promenimo ono što ja zovem „neugodne činjenice“ iz poslednjih nekoliko godina.

Čelzi je uvek dolazio na Emirate sa jakom defanzivnom pouzdanošću i [pokušavali su] da nas uhvate u prekidu, jer znaju da volimo da preuzmemo inicijativu. Konte ima veoma jake igrače u tranziciji, kao što su Azar, kao Villijan, kao što je Dijego Košta. Za našu će igru biti ključno da ih zaustavimo, ova tri igrača, da ne predstavljaju opasnost.“

Druga ključna stvar će biti zadržati 11 igrača na terenu, nešto što nismo uspeli u dve premijerligaške utakmice protiv Čelzija prošle sezone. „Da, govorimo o tome, jer u poslednje dve utakmice, igrali smo protiv Čelzija sa 10 igrača. Naravno da će za rezultat u subotu biti važan način na koji igramo fudbal, ali i način na koji se ponašamo, jer su disciplina i rezultati jako povezani. Rezultati koje smo imali u poslednje dve utakmice su da nismo mogli da igramo 11 protiv 11.“