Venger uveren da će VIlšir produžiti ugovor

Arsen Venger je izjavio da, zbog njegovog odlaska iz kluba, on više nije uključen u pregovore s Džekom Vilširom (26) oko produžetka saradnje, ali da je i dalje optimističan da će veznjak ostati na Emirejtsu.

Podsetimo, Englezu ugovor ističe na kraju sezone, a spekulacije o produžetku saradnje traju već nekoliko meseci.

Kada je Vilšir izlazio s terena u pobedi od 5 – 0 nad Barnlijem, nije izgledalo kao da se pozdravlja s publikom, iako bi to mogao da mu bude poslednji meč u Arsenalovom dresu na njihovom stadionu. Medijske spekulacije kažu da je Venger, pre nekog vremena, ponudio Vilširu ugovor po kojem bi ovaj zarađivao manju osnovnu platu u odnosu na onu koju ima sada, ali da bi, na kraju, mogao da zaradi više na osnovu potencijalnih bonusa.

„Više se ne mešam u te poslove kluba. I dalje sam u kontaktu s Džekom, i ukoliko mu bude trebao moj savet – tu sam za njega. Kao i uvek, ubeđen sam da je njegova budućnost ovde. To je uvek bila moja želja, i i dalje verujem da će se ona ostvariti.“ – prokomentarisao je AV.

Kada ga je novinar upitao za komentar na Vilšerovu izjavu da je on ne samo menadžer, već i otac nekim igračima u klubu, Venger je rekao:
„Kada ste menadžer, vaš posao je da igrače načinite što boljima. Neke igrače, poput VIlšira, znam od kada su imali 15 godina. Naravno da tu nastane posebna veza jer sam ih posmatrao kako izrastaju u muškarce. Ponekad je potrebno da ih vodite kroz teške situacije. Džek je u jednom trenutku bio superstar, a nedugo zatim je pauzirao godinu dana…“

Poslednje izjave Džeka VIlšira navode razmišljanje u pravcu sličnom Vengerovom… Po njegovim rečima, nikada se nije dovodila u pitanje želja za ostankom u Arsenalu.