Venger: „Siti je favorit“

Arsen Venger je, pred današnje finale Karabao kupa, ulogu favorita prepustio Mančester Sitiju.

‘Građani’, koji su, doduše nezvanično, već odavno obezbedili titulu prvaka Engleske, imaju šansu da danas osvoje jedan od moguća tri trofeja u ovoj sezoni (izvesna je PL, dok su u igri i u LŠ). Venger je rekao da njihove partije u ligi jasno govore o tome ko je favorit, ali i da mu pobeda Arsenala nad tim timom u prošlogodišnjem polufinalu FA kupa daje za pravo da se nada dobrom rezultatu.

Pred treće finale Liga kupa, jedinog ostrvskog takmičenja u kojem je Venger učestvovao a da ga nikada nije osvojio, on je optimističan da današnja utakmica može doneti prekretnicu u sezoni za Tobdžije.

Svi vide kako Siti dominira ligom. Zbog njihove neverovatne forme rekao bih da su veći favoriti nego u prošlogodišnjem polufinalu FA kupa. Slažem se da šanse nisu na našoj strani, ali verujem da moj tim ima potreban kvalitet. Pokazali smo da umemo da igramo protiv velikih timova, i naravno, zašto to ne bi uradili ponovo. Moramo verovati u sebe kako bi u utakmicu ušli puni samopouzdanja, i s pobedničkim mentalitetom. Svi govore da je za utakmicu poput finala potrebna motivacija, a, u stvari, potrebno je naći pravi balans između fokusa, motivacije, i smirenosti kako bi igrali najbolje što znamo.

Na istoj konferenciji za štampu na pitanja novinara odgovarao je i Škodran Mustafi. On je, naravno, rekao da tim ima dovoljno kvaliteta da se nosi s Sitijem.

Biće veoma naporna utakmica. Oni su vrlo organizovan tim, opasan u napadu. Pokazuju svoj izuzetni kvalitet tokom cele sezone. Moramo ostati fokusirani tokom svih 90 minuta, pa i u produžecima ukoliko do njih dođe. Kada budemo imali loptu moramo igrati što brže možemo, kako bi smo probali da nađemo rupe u njihovoj odborani. Finala su uvek zanimljive, ali i napete utakmice. Pobedili smo ih prošle godine u polufinalu FA kupa, i moramo da ponovimo taj nivo igre.

Podsetimo, Arsenal će danas biti bez Henkika Mkitarijana jer je on već igrao u ovom takmičenju za Mančester Junajted, dok će danas biti utvrđeno da li je Aron Remzi dovoljno spreman da istrči na teren.