Venger: Razgovaraću sa Vilšerom na kraju sezone

Arsen Venger kaže da će na kraju sezone razgovarati sa Džekom Vilšerom o eventualnom produžetku saradnje i ističe da povreda 25-godišnjeg Engleza neće uticati na odluku o tome.

Vilšer, koji je na sezonskoj pozakmici u Bromutu, je u meču sa Totenhemom doživeo prelom noge zbog čega će propustiti ostatak sezone.

Njegov ugovor sa Arsenalom ističe u leto 2018. godine, ali su se već pojavile spekulacije o tome da li će i dalje ostati u redovima Tobždija ili ne.

„Povreda nema nikakve veze sa odlukom o produžetku saradnje sa Džekom. Još nismo počeli pregovore. Za sve ove slučaje gde je ostalo još godinu dana ugovora (isti slučaj je i za Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila), pregovaraćemo tokom pauze na kraju sezone“. kaže Venger.

On ističe da će se Vilšer nakon okončanja sezone oporavljati od povrede pod nadzorom Arsenalovog tima lekara i trenera:

„Tužno je jer je Džek sjajan fudbaler a imao je mnogo problema sa povredama tokom karijere. Nisam razgovarao sa njim ali pratim situaciju. Mislimo da je reč o prostoj frakturi koja ne zahteva operaciju i nadamo se da će vratiti treninzima u julu“.

„To je mala fraktura fibule, moramo biti sterpljivi i nadati se da će sve biti u redu. Do kraja sezone on je fudbaler Bormuta ali imamo dobar odnos sa njihovim medicinskim timom. Imao sam sastanak našim lekarima da vidim ima li potrebe da ga dovodimo sada, ali s obzirom da je reč o frakturi i da ne možemo uraditi ništa trenutno odlučili smo da ostane tamo. Ali svakako će njegova rehabilitacija biti ovde, jer će se i sezona tada završiti“.