Venger poziva na fokus u prazničnom periodu

Arsen Venger je apelovao na svoje igrače da ostanu fokusirani na izazove koji su pred njima u prazničnom periodu sezone. Dobro je poznato da se u Engleskoj u periodu između dva Božića odigra mnogo utakmica, dok ostale zemlje fudbalski miruju.

Posle niza od 14 utakmica bez poraza, Tobdžije su druge na tabeli Premijer Lige, a u narednih trideset dana odigraće čak šest utakmica.

Kada pogledate timove oko nas (na tabeli), primetno je da se razlika smanjila. Svaka utakmica je od vitalnog značaja. Nadolazeći period je strašno bitan, i svi moraju biti potpuno fokusirani na to kako mi želimo da igramo, i koje rezultate želimo da ostvarimo. Sutra idemo u goste Evertonu, tako da nam je to prioritet. To je sve što možete sebi da dopustite – da mislite o sledećoj utakmici. Svaka utakmica mora da se doživi kao finale Kupa.

Tokom vikenda, engleski Telegraf je imao članak u kojem je pisalo da Arsenal koristi usluge psihijatra. Novinari su pitali menadžera da li je upravo ovo ‘pojačanje’ razlog što je Arsenal već šest puta ove sezone uspeo da stigne, i preokrene, prednost protivnika.

Radi se o kvalitetu naših igrača. To je sve. Nema to veze s psihologijom, već o tome kako momci igraju na fudbalskom terenu. Jak mentalni sklop ekipe proističe iz činjenice da imamo jedan zreo sastav. Mnogo godina smo igrali s veoma mladim timom, i samim tim smo bili ranjivi. Dodajte tome činjenicu da već dugo vremena nismo izgubili ligašku utakmicu, i videćete odakle mentalna snaga i poverenje u tim.

Što se navijača tiče, preporučuje se veći-nego-inače unos piva, kako bi se ispratilo prejedanje koje sledi.