Venger potrdio: Sančez – Mkitarijan blizu relizacije

Arsen Venger kaže da će se transfer Aleksisa Sančeza najverovatnije realizovati u naredna 24 sata, dok bi kao deo dogovora u Arsenal trebalo da pređe Henrik Mkitarijan.

Venger je pored toga istakao i da Mkitarijanova plata ne bi trebalo da bude problem kako su neki mediji spekulisali prethodnih nekoliko dana.

„To će se verovatno realizovati, ali bavim se transferima već 30 godina i znam da ništa nije sigurno do kraja. Prosto transferi su takvi, ne možete biti sigurni i ništa nije garantovano“, rekao je Venger o prelasku Sančeza u Junajted, a upitan da li je Mkitarijan uključen u dogovor dodao je:

„Koliko sam razumeo da. Plata ne bi trebalo da bude problem“.

„Igrali smo mnogo puta protiv njega dok je bio u Dortmundu i siguran sam da mu se dopada način na koji igramo tako da sam siguran da voli Arsenal. Ovo će biti razmena igrača, jedan će zameniti drugoga. Da li ćemo nakon toga i dalje biti aktivni na tržištu? Da“.

Spekuliše se da će Sančez u Junajtedu primati između 350 i 400 hiljada funti nedeljno, a Venger kaže da je Arsenal učinio sve u pokušaju da zadrži Čileanca na Emirejtsu:

„Ne bih želeo da pričam o ciframa jer je to problem Mančester Junajteda. Poštujem ih jer novac kojim plaćaju igrače dolazi iz sopstvenih izvora prihoda i to morate poštovati. Sami određuju koliko žele da plate igrača. Mančester Junajted je klub dobro vođen finansijski i naravno na terenu, tako da nemam problem sa količinom novca kojom plaćaju igrače“.

„On ima 29 godina i naravno da je njegov sledeći ugovor jako bitan. Uradili smo sve u našoj moći da ga zadržimo i možda ću jednog dana pričati o detaljima o tome, ali sada nije momenat“.

Sančez je bio blizu prelaska u Mančester Siti prošlog leta za oko 60 miliona funti, ali do transfera nije došlo jer Arsenal nije uspeo da obezbedi potpis Tomasa Lemara iz Monaka, koji je viđen kao Sančezova zamena.

„Bio je isti slučaj kao i sada. Mogu da prihvatim da ode samo ako neko dođe umesto njega, što tada nije bilo moguće. Bio sam za to da se to realizuje, ali desilo se kasno, pred sam kraj prelaznog roka i to je razlog zašto se završilo tako. Ako se dogodi sada biće to zato što će neko doći na njegovo mesto“.