Venger pohvalno o školi Sautemptona

Arsen Venger je pohvalio način rada Sautemptona. Govoreći na konferenciji za štampu, pred četvrtfinale EFL kupa, Venger je rekao da smatra da se u tom klubu vrlo dobro radi s mladim igračima.

Neki od izdanaka Sautemptonove škole su Geret Bejl, Adam Lalana, Teo Volkot itd… Poslednji u nizu ‘odlikaša’ je Džoš Sims, koji je dobio nagradu za igrača utakmice na svoj debiju u prvom timu, kada je Soton pobedio Everton prošlog vikenda. Arsenal je, u prethodnih deset godina, kupio tri igrača iz te škole: Volkota, Okslejd-Čemberlena i Kaluma Čejmbersa.

Oni su svakako najbolja škola u Engleskoj u poslednjih 15 godina.“ – prokomentarisao je AV.

Ne samo da proizvode igrače, oni odgajaju vrhunske talente, i mi imamo neke njihove igrače kod nas. Ali, nemojmo zaboraviti Bejla, Lalanu i druge. Njihov skauting sistem je takođe dobar, pogledajte kako su našli Sadia Manea.

Venger je potvrdio da će na mestu desnog beka u predstojećoj utakmici igrati Karl Dženkinson, koji je ostao jedina prava zamena na toj poziciji, posle povreda Hektora Beljerina i Metjua Debušija. Englez je počeo četiri od šest utakmica pre vikenda, kada se Venger opredelio za Debušija.

Dženkinson će igrati. Odmorio sam ga protiv Bornmuta jer je pre toga igrao u dve važne utakmice (Man Junajted i PSŽ), i smatrao sam da mu treba predah. Nekada su tri utakmice za redom mnogo. Karl će se vratiti u postavu, a Gabriel će igrati u sredini zadnje linije.