Venger oklevao oko novog ugovora

Arsen Venger, menadžer Arsenala, rekao je da je oklevao prilikom donošenja odluke o produžetku saradnje s Arsenalom, jer je imao sumnje u to da je ‘sposoban da upravlja klubom’.

Njemu je prethodni ugovor isticao na kraju prošle sezone, a do samog kraja kampanje nije bilo poznato da li će on ostati u klubu. Na kraju, Venger (67) je potpisao dvogodišnji ugovor, i u klubu će biti bar do kraja sezone 2018/19.

Govoreći za jednu francusku televiziju rekao je da je imao svojih razloga što je toliko odužio s donošenjem odluke, i dodao: „Tamo sam toliko dugo, da se uvek pitam da li je moguće da podignem taj klub na još viši nivo.“

Arsenal je prošle sezone, a prvi put od kada je Francuz stigao u klub, završio van četiri prvoplasirane ekipe, i zbog toga će ove sezone igrati u Ligi Evrope. Tekuća sezona je počela dobro, pobeđen je Čelsi u meču Komjuniti šilda, a potom i Lester na otvaranju Premijer lige, doduše neubedljivom igrom. Nakon toga usledila je bleda partija i poraz od Stouka, a zatim i blamaža na Enfildu, i četiri primljena gola od Liverpula.

„U Arsenalu sam već 21 godinu, a prošle sezone smo se mnogo mučili. Ove sezone smo krenuli dobro, a onda smo imali dva loša izdanja. Sada moramo da se oporavimo od tih poraza, i, kao i uvek kada je kriza, da pobedimo narednu utakmicu.“ – dodao je Venger.

Pored loših rezultata, navijači Vengeru zameraju i nedovoljnu aktivnost tokom prelaznog roka. Poslednjeg dana prelaznog roka pojavila se informacija da bi Tomas Lemar ipak mogao postati član Arsenala, da bi se kasnije ispostavilo da je igrač tu ponudu odbio.

Venger je, u istom intervjuu, potvrdio da će ponovo pokušati da dovede istog igrača u zimskom prelaznom roku.