Venger o želji za trofejima

Nakon sjajne igre i velike pobede nad gradskim rivalom Čelzijem, Venger je izjavio kako  danas oseća još veću želju za trofejima nego kada je pre dve decenije došao u Arsenal. „Gladniji sam danas nego što sam bio tada, jer znam da nemam još 20 godina ispred sebe. Takođe osećam odgovornost.

Ne možete biti negde 20 godina i ne mariti, tako da sam sada svesniji šta Arsenal predstavlja, i osećam težinu da zadržim ljude zadovoljnim i da ih učinim srećnim.

Još ima mesta za poboljšanje, ali smo pokazali šta možemo. Komentarišući ovo odmah nakon utakmice, bio bih u iskušenju da kažem da je ovo bio jedan od naših najboljih nastupa prethodnih godina. Utoliko više jer smo morali da se bavimo nekim neugodnim činjenicama pre utakmice: kao da nismo pobedili Čelzi godinama. Da se izdignete iznad toga… bila je to psihološka prepreka na našem putu. Nikada nismo mogli da kažemo igračima: „Vi ste uvek dobijali Čelzi“, jer to nije istina.

Ali oni su se skoncentrisali na kvalitet fudbala i imali su veru. To nam je pomoglo da dobijemo veliki meč. Između dobijanja velikog meča i osvajanja Premijer lige, dug je put. Trenutno je Mančester Siti daleko ispred, ali ako održimo kvalitet naših nastupa i ostanemo konzistentni, možda ćemo imati šansu.“