Venger o nastupima omladinaca

Arsen Venger je, prirodno, bio zadovoljan posle pobede njegovog tima nad Redingom, i prolaska u četvrtfinale EFL kupa. Na konferenciji za štampu posle utakmice, on je pričao o timskoj igri, mladim igračima kojima je dao šansu, kao i povratku na teren Karla Dženkinsona.

O pobedi…

Bila je to dinamična utakmica između dva tima koji su pokušavali da igraju pas igru, i da grade svoje akcije iz odbrane. Što se mene tiče, zadovoljan sam što sam dobio šansu da vidim u akciji neke mlade igrače, koji redovno treniraju s prvim timom, a ne dobijaju šansu u takmičarskim utakmicama. Na kraju smo uspeli da pobedimo bez velike drame.

Venger je istakao da je posebno bio zadovoljan partijama mladih Roba Holdinga i Ejnsli Mejtland-Najlsa.

O Dženkinsonu…

Bilo je sjajno videti ga na terenu. Ne računam ga u mlade igrače, ali je i on bio dobar. Odigrao je svih 90 minuta i nije imao problema s trčanjem, kondicijom. To znači da je s te strane dovoljno spreman.“

O Ivobiju, kao ‘desetki’…

Vidite, on nije klasičan krilni napadač, i da, mislim da može da igra u sredini terena. On uvek vuče igru napred, svojim pasevima ume da raširi protivničku odbranu. Mislim da je on sposoban da pošalje dobar završni pas. Ono što mi želimo od njega je efikasnost pred golom. To mu u ovom momentu fali, mislim da je previše nervozan kada se nađe u situaciji da postigne gol.“

O efikasnom veznom redu…

To je rezultat naše timske igre. Takođe, samopouzdanje igrača dolazi do izražaja. Kada imate niz dobrih rezultata, samopouzdanje raste, svi su opušteniji, a to je potrebno da bi igrač bio priseban u gol šansi.