Venger o Lordovoj karijeri

Niklas Bendtner (28) je proveo devet sezona u Arsenalu. Arsen Venger se, u razgovoru pred meč trećeg kola Liga kupa protiv Notingem Foresta, osvrnuo na Niklasovu karijeru. „Bilo je iznenađenje za mene što je Niklas potpisao za Notingem Forest, ali u nekom trenutku on je morao da karijeru ponovo započne. Morate da se adaptirate, jer mi smo u poslu gde moramo da pokažemo da smo sposobni da načinimo napor gde god da smo i da budemo konkurentni. Ponekad kada ste igrač njegovih kvaliteta, samo vam treba povoljna prilika. Mi znamo da je on vrhunski igrač, ali on mora (stalno) da igra.

On je bio veoma mlad (kada sam ga prvi put gledao) 16 ili 17 godina star i mislio sam da je on vrlo interesantan jer je imao dobru tehniku, dobar stas, dobar tempo, bio je odličan u vazduhu, odlično je pratio igru – sve to je posedovao.

Imao je dobrih perioda u svojoj karijeri, a zatim perioda koji nisu bili tako sjajni za njega. on bi to mogao bolje da objasni kao i da oceni svoju karijeru jer je pošten momak. Kada je pravio greške, dovoljno je odrastao da kaže da je to bila njegova krivica. Ponekad to i nije bila njegova krivica, ali imate osećaj da je sve imao u šaci da napravi fantastični karijeru. Da, ljudi o njemu imaju mišljenje da je pun samopouzdanja, ali ja ne mislim tako. On je ponekad bio nestrpljiv kad je bio sa nama. Ponekad je bio razočaran što nije dobio šansu, ali to se može razumeti. Teško je (reći) – nisam tu da bih sudio ljudima. Ponekad možete da se izborite sa tim, a ponekad ne uspemo da nađemo odgovor. Onda morate da ostavite nekom drugom ko ima potencijal da taj odgovor pronađe.

Naravno da on ima pravo da se dokaže. On sada igra u rangu na koji nije navikao. Ali on je započeo svoju karijeru u tom rangu u Birmingem Sitiju kod Stiva Brusa, gde se dobro snalazio. Niklas je dovoljno pokoran i dovoljno skoncentrisan da pokaže da može ponovo da se bori.“