Venger o Džakinom crvenom kartonu

Arsen Venger rekao je da ne može da zameri sudiji na crvenom kartonu koji je dobio Grant Džaka, ali da se njemu ipak učinilo da je taj start bio za žuti.

 

Meni je izgledalo prestrogo. Ipak, to je bio nameran faul. Za mene je bio ‘tamno žuti’ karton, ali se sudija opredelio za ‘svetlo crveni’. Nisam pričao s njim o disciplini. On je imao dosta crvenih kartona u Nemačkoj, ali ne smatram da je on prljav igrač. Ponekad, on ume da napravi neki nespretan start. Sudija je to video kao opasan start, i to je takođe u redu. To je što je, i on će morati da nauči nešto iz ovoga. Mislim da će naučiti da ovakve stvari ne sme da radi. Neću se žaliti kod sudijske komisije, mislim da nema smisla.

Menadžer je konferenciju za štampu iskoristio i kako bi pohvalio svoje napadače, Tea Volkota i Mesuta Ozila.

Ozilov gol je bio sjajan. Kada vidite kako on završava svoje šanse, pitate se zašto ne šutira češće. Gledam ga na treningu, i on praktično daje gol kada god poželi. Golmani mi kažu da je on jedan od igrača kod kojih je najteže predvideti gde će šutirati. Srećan sam što postiže golove i u utakmicama, nadam se da će mu to stvoriti glad za još.

Volkot je trebao imati het trik danas, ali nije uspeo. On je imao dve dobre šanse, jednu stativu, i još jednu posle dodavanja Okslejd Čembrlena, ali šta je tu je. Mislim da sada ima sedam golova u ovoj sezoni i to je vrlo ohrabrujuće.