Venger: Nema potrebe za panikom

Arsen Venger ostao je smiren nakon remija s PSŽ-om u grupnoj fazi Lige šampiona. Ovaj rezultat, iako ne poraz, znači da će Arsenal verovatno završiti drugi u svojoj grupi, zbog lošijeg ‘gola u gostima’ u odnosu na Parižane. Ovo je Tobdžijama treći vezani remi, a Venger smatra da nema potrebe za dizanjem panike. On je ocenio da tim još uvek poseduje ‘poseban duh’, i da ekipa nije izgubila dobru formu zbog koje je nizala pobede.

Nismo izgubili, ali nemamo ni taj momentum pobeda kao što smo imali do nedavno. Neporaženi smo na poslednjih 18 utakmica… Nekada jednostavno imate loš niz rezultata. Mi moramo te remije da pretvorimo u pobede. Mislim da nema razloga da paničimo. Trenutno smo drugi u grupi, i 90% ćemo na tom mestu i ostati. Ipak, mi nismo izgubili utakmicu u grupi, i smatram da smo pružili dobre partije. Hoće li to biti dovoljno da budemo prvi? Ne znam. Za mene je razočaravajuće što smo želeli da pobedimo večeras, a nismo u tome uspeli.

Uprkos veoma bledoj partiji, Arsenal je uspeo da preokrene rezultat i dođe do vođstva od 2 – 1. Tobdžije tu prednost nisu uspele da zadrže do kraja, i gol Lukasa Mure verovatno znači da će klub završiti na drugom mestu grupe LŠ šesti put u poslednjih sedam godina.

Krenuli smo jako na početku drugog poluvremena. Bili smo dominantni. Došli smo u vođstvo, i onda smo ga ispustili. Oni su nastavili da nas pritiskaju, i isplatilo im se. Bili smo pasivni posle kornera. Razočaravajuće je što smo vodili, ali ipak smo igrali protiv dobre ekipe, pune vrhunskih tehničara.