Venger ne isključuje mogućnost vođenja Engleske

Arsen Venger je rekao da ne postoji nešto što ga sprečava da „jednog dana“ postane selektor Engleske, i da je vrlo polaskan što tamošnja fudbalska asocijacija razmišlja o njemu. Englezi su ostali bez svog menadžera Sema Alardajsa posle samo 67 dana na toj funkciji, kada je izbio medijski skandal oko njegove upletenosti u nelegalne transfer aktivnosti. Od tada se u tamošnjim medijima spekuliše o nasledniku selektora, i Venger je jedno od imena koje se često pojavljuje.

AV je u poslednjoj godini svog ugovora s Arsenalom, u kojem je punih 20 godina, i još uvek nije poznato da li će na toj funkciji ostati i naredne sezone. Takođe, on je nekoliko puta istakao da ne želi da svoj ugovor prekida pre njegovog isteka, i da će do kraja ispoštovati svoje obaveze prema klubu.

Venger je na konferenciji za štampu rekao: „Moj trenutni prioritet je da dobro radim ovde. Ovo je oduvek bio moj klub. Da li ću biti slobodan jednog dana? Možda, zašto da ne. Ali, trenutno sam skoncentisan isključivo na Arsenal.

Tobdžije su trenutno treći na tabeli Premijer lige, i nisu osvojili titulu od 2004. godine. Venger priznaje da stalno pokušava da napreduje, i da je promenio pristup svom poslu u poslednjem periodu.

Imam strast za fudbalom, imam želju da sutra budem bolji nego danas. Način na koji vodim tim danas nije isti kao pre pet godina. Koliko mogu ovako, ne znam. Ništa ne otpisujem jer želim da radim, i da imam dobre rezultate. Prihvatam da će doći kraj, a ipak očekujete da ljubavne priče traju večno.