Venger: Mbape bi mogao biti novi Anri

Arsen Venger priznaje da Arsenal prati razvoj mladog fudbalera Monaka Kiliana Mbapea i kaže da bi napadač mogao postati novi Tijeri Anri.

Osamnaestogodišnjak je debitovao u Ligi 1 već sa 16 godina, a ove sezone je jedan od najzaslužnijih što se Monako posle 22 kola nalazi na čelu tabele.

Mladi francuski reprezentativac, koje postao namlađi strelac kluba sa 17 godina, na taj način srušivši rekord koji je do tada pripadao baš Anriju, je prošle godine potpisao novi ugovor, ali Arsen Venger priznaje da Tobdžije prate njegove partije.

„On nije baš Tijeri Anri, ali je istina da poseduje slične kvalitete i talenat. Potencijal je takođe sličan, a ako u budućnosti može da održi nivo motivacije, želje i inteligencije koji je Tijeri imao, a naredne dve ili tri godine ćemo to videti, onda bi mogao postati veliki“.

„Supertalentovani igrači već igraju sa 18 godina. Oni koji ne igraju sa 18 ili 19 nemaju taj izuzetan talenat, a on tamo pruža partije na vrhunskom nivou. On je brz, ima dobar dribling, pas i efikasan je, baš kao Tijeri“.

„Pratimo ga, znamo ga veoma dobro, a on se razvija na pravi način. Prošle godine je produžio ugovor sa Monakom, tako da je Monako taj koji će odlučivati o njegovoj budućnosti. On bi mogao biti novi Tijeri Anri“, kaže Venger koji retko govori o igračima drugih klubova na ovakav način.