Venger: Kvalitet fudbala privlači publiku

Na pres konferenciji pred derbi utakmicu protiv Mančester junajteda menadžer Arsenala je odgovarao na pitanja. Prenosimo par interesantnih odgovora.

O odnosu sa Murinjom

Vidite, ne mislim da moram da opisujem naš odnos. On će se boriti za svoj tim i ja ću se boriti za svoj tim i mislim da je to potpuno normalno.

Da li će se rukovati sa menadžerom Junajteda?

Naravno. Poštujem tako važan običaj u Premijer ligi

Da li je ovo njegova najbolja prilika da pobedi Murinjov tim?

Znate, nismo uvek gubili. Pobeđivali smo ih i bilo je dosta remija takođe. Mislim da sam pobedio protiv svakog menadžera u svetu tokom mojih 20 godina ovde, ali ja ne pravim od ove igre takmičenje između dva menadžera. To je (nadmetanje) između dva kluba i dva tima i mislim da mogu da razumem da ljudi žele da stvore kontroverze, ali to nije ono što privlači publiku. Ono što će privući publiku je kvalitet igre.

O velikim mečevima

Videli smo nekoliko utakmica od početka sezone u kojima nismo u potpunosti odgovorili na očekivanom nivou za dva velika tima, a ja mislim da je važno da se radi o vrhunskom nivou igre jer će se meč gledati širom sveta. Za reputaciju Premijer lige je važno da je kvalitet igre dobar. To će biti na igračima koji su terenu.

O ulasku u meč pod manjim pritiskom

Mislim da je to Arsenal protiv Mančester junajteda i obe strane su pobeđivale i gubile. Vi ne treba da razmišljate da igrate protiv menadžera, igrate protiv tima i analizirate prednosti i slabosti i to je to.

Šta savetuje igračima kako da provedu vreme u pauzi?

Samo da slede uputustva svojih menadžera i trenera. Svi smo bili mladi… nismo svi bili anđeli u 20-21. godini, ali sveukupno verujem da je deo mladosti, kako pravljenje grešaka, tako i nakon toga njihovo analiziranje. Svi igrači koji imaju velike karijere poseduju taj kvalitet, dobru procenu. Svi veliki igrači prave greške, ali potom oni imaju dobru procenu situacije i oni to usmere u pozitivnom pravcu.