Uprava spremna da produži Vengerov ugovor

Kako javljaju Džeremi Vilson iz Telegrafa, i Džon Kros iz Mirora, uprava Arsenala je spremna da, i zvanično, ponudi produžetak saradnje menadžeru Arsenu Vengeru. Po njihovim rečima, najveći kamen spoticanja do sada je bila Vengerova nevoljnost da sarađuje s sportskim direktorom, što je pozicija koja, za sada, ne postoji u klubu.

Prošle nedelje, Venger je jasno stavio do znanja svima da je ta pozicija nepoželjna dok je on menadžer, da voli da sve konce drži u svojim rukama, i da nije spreman da svoju vlast deli. Međutim, na jučerašnjoj konferenciji za medije, Francuz je, reklo bi se, promenio ploču, rekavši da je ‘uvek otvoren za poboljšanja i napredak u klubu’. Ti njegovi komentari povezani su s aluzijama na bivšeg potpredsednika kluba Dejvida Dina, koji je radio mnoge poslove koji u modernom fudbalu spadaju pod reon sportskog direktora. Telegraf dalje tvrdi da je Venger dobio uverenja da taj čovek na toj poziciji, ukoliko bude zaposlen, neće uticati na njegov rad s prvim timom.

Navodno, novo radno mesto u strukturi kluba je zamišljeno tako da, osoba koja ga popunjava, upravlja svim aktivnostima van terena, uključujući analize, skauting, sportsku nauku, razvoj mlađih kategorija, dok bi rad na terenu i dalje bio potpuno u Vengerovim rukama.

Bilo kakva zvanična objava Vengerovog statusa će verovatno doći tek posle sastanka uprave kluba početkom juna, po završetku sezone.