Trijumf Arsenala u južnom Velsu

Liberti stadion

Poseta: 20.875

Arsenal: Čeh, Monreal, Mustafi, Kosjelni (K), Gabrijel 64, Džaka, Remzi, Ivobi, Ozil (Perez 79), Sančez (Velbek 79), Žiru (Okslejd-Čembrlen 60)

Svonsi: Fabijanski, Noton, Fernandez, Mason, Kingsli, Ki, Kork (MekBarni 71), Dajer (Fer 56), Sigurdson, Rutlidž, Ljorente (Borja 70); trener P. Klement

Sudija: M. Džons

Strelci: Žiru (37), Sančez (73), Kork (autogol 54), Noton (autogol 67) za Arsenal

Žuti kartoni: Ki, Fer u Svonsiju

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 57% : 43% Svonsi

Šutevi: Arsenal 14/6 : 12/3 Svonsi

Dodavanja: Arsenal 606 : 444 Svonsi

Korneri: Arsenal 2 : 3 Svonsi

Ofsajdi: Arsenal / : 2 Svonsi

Faulovi: Arsenal 8 : 11 Svonsi

 

Nije Arsenal blistao večeras, ali realno gledano nije ni imao potrebe da odigra bolje, jer je protivnik bio dekocentrisan i bez samopouzdanja, sklon greškama što se itekako odrazilo na konačan rezultat. Igrači Svonsija su prvi zapretili u 11. i 14. minutu, dok su s druge strane igrači Arsenala sporo ulazili u ovaj meč. Prvi šut ka golu, bivšeg golmana Arsenala, Fabijanskog uputio je Sančez tek u 28. minutu. Kako se bližio kraj poluvremena Arsenal je preuzeo posed lopte i naterao protivnika u zonu šesnaesterca, a posle centaršuta Sančeza, udarca glavom Ozila i smušene reakcije Svonsija Žiru jedan otpadak pretvara u vođstvo u 37. minutu.

Nastavak je doneo sličnu igru, samo su igrači Svonsija sve više grešili. Čak dva šuta Ivobija, možda i najagilnijeg u timu Arsenala večeras, završila su u njihovoj mreži, kao autogolovi. Tačku na ovu pobedu stavio je Sančez, posle Ivobijevog šou programa na levom boku i centaršuta, Oksovog dodavanja i još jedne greške odbrane Svonsija.

Meč protiv ozbiljnog kandidata za selidbu u Čempionšip je završen ubedljivom pobedom, novi bodovi su upisani, Čeh je sačuvao našu mrežu, jedino ostaje bojazan da li će Žiru morati na mini odmor i da li će Sančez uopšte zaspati večeras?