Timske vesti pred Votford

Pred subotnji meč sa Hornetsima, Arsen Venger je na jučerašnjoj konferenciji izneo sveže informacije povodom Mustafijeve povrede i izlaska Kolašinca nakon odigranih 45 minuta za Bosnu.

o poslednjim vestima…
Nisam video svakoga, jer neki igrači dolaze danas, a neki sutra, među kojima je Aleksis. Manji problem imamo sa Seadom Kolašincem. Proverićemo njegovo stanje danas – on ima problem sa kukom. Izgubili smo Mustafija i bićemo bez njega od 4 do 6 nedelja, sumnjam da će biti spreman pre sledeće internacionalne pauze. Ozil i Velbek su se oporavili i u normalnom su trenažnom procesu.

o tome da li Kosjelni može da igra protiv Votforda…
Definitivna odluka o tome biće doneta sutra, nakon testa. U ovom trenutku nije spreman. Trenirao je individualno i prvi znaci su dobri, tako da smo odlučili da mu damo test sutra.

o tome da li postoji zabrinutost nakon povreda Mustafija i Kosjelnog…
Da, postoji. Razmišljam o rešenju problema, ali ću zvaničnu odluku doneti sutra, nakon što saznamo više za Kosjelnog. On radi veoma jako i izgleda kao da će biti spreman da igra, ako prođe test. Ako ne bude imao bolove u predelu Ahilove tetive, moći će da igra.

o Mustafijevoj povredi…
Uvek je teško davati pretpostavke, jer igrač od koga sam najmanje očekivao da se povredi na reprezentativnoj pauzi je Mustafi. Prvo, nisam bio siguran ni da će igrati. Drugo, Nemačka se već kvalifikovala, tako da nisam očekivao da će se povrediti jer bi utakmica trebalo biti manjeg intenziteta. Nije igrao u prvoj utakmici, ali smo ga izgubili u drugoj protiv Azerbejdžana kod kuće. Moramo se nositi sa tim.

o Seadu Kolašincu…
On ima manji problem sa kukom i nisam ga još video. Odradićemo proveru ujutru, ali vesti koje imamo su pozitivne.

o Mesutu Ozilu…
On nije bio na raspolaganju Nemačkoj, ali je sada spreman. Imao je cele nedelje treninge, možda nije kompletno povratio fizičku spremu, ali je oporavljen. Više nema problema.

o Daniju Velbeku…
On je spreman i opet je u konkurenciji. Brže se oporavio nego što smo očekivali.