Stižu pojačanja van terena

Iako nema novosti o pojačanjima u igračkom kadru, Arsenal se ovih dana pojačava van terena. Plan koji je najavio izvršni direktor kluba Ivan Gazidis, da će među „neigrački“ kadar stići nova lica, počeo je da se realizuje.

Prvo „pojačanje“ je fitnes ekspert Daren Burdžes, koji će se priključiti londonskom klubu narednog meseca i to na novoj poziciji direktora za visoke performanse. Četrdesettrogodišnji Australijanac je trenutno na čelu fitnes tima fudbalske ekipe Port Adelaide, a pre toga je dve godine vodio brigu o spremnosti fudbalera Liverpula. Burdžes će u Arsenalu biti zadužen za spremnost i zdravlje igrača, praćenje i analizu njihovih performansi, ali i ishranu. Direktno će odgovarati Arsenu Vengeru.

Pored njega, u klub stiže i pravni ekspert Hus Fahmi, koji je do sada radio za biciklističku ekipu Tim Skaj, a koji će biti zadužen za ugovore sa igračima. Pre Tim Skaja Fahmi je radio u pravnoj kompaniji Herbert Smit. On se već priključio Arsenalu iako to još nije zvanično saopšteno a na svojoj poziciji blisko će sarađivati za Gazidisom, ali i glavnim pregovaračem Dikom Louom.