Sol: Fale lideri na terenu

Bivši defanzivac Arsenala Sol Kempbel veruje da njegovom klubu nedostaju pravi lideri na terenu. Menadžer Arsen Venger ovih dana trpi kritike javnosti, posle dva vezana poraza, od Votforda i Čelsija, i, kada je Arsenal, naizgled izgubio sve šanse za titulu već na početku februara.

Kempbel je osvojio dve titule Premijer lige pod Vengerom, pošto je u klub stigao iz večitog rivala Totenhema. Sol, ipak, ne smatra da je problem u menadžeru, već u psihološkim profilima igrača koji trenutno nose dres Arsenala.

Ne znam kako je sada, ali kada sam ja igrao sami smo rešavali probleme, takvi smo bili. Ne bismo dozvolili da 45 minuta prođe a da se ne trudimo. Ako to radite, lako ćete gubiti 2 – 0 na poluvremenu. Bilo je tu likova koji su uvek i sve govorili u lice drugima. Patrik (Vijera), Toni (Adams), Martin Kion, Siman… Svi oni bi pokušali da vode tim na terenu. To je ključ, imati takve ličnosti u ekipi. Jedan takav nije dovoljan, trebaju vam 4, 5 da kažu šta misle ako stvarni ne idu kako bi trebale.

Mislim da Arsen veruje da može da osvoji ligu. On definitivno svaku sezonu počinje s mišlju ‘ove godine ćemo pobediti igrajući lepo’. Međutim, svake godine ga realnost pobedi.