Ščesni u Juventusu

Vojčeh Ščesni je danas potpisao višegodišnji ugovor s prvakom Serije A, Juventusom.

Ovim transferom je i zvanično okončan njegov jedanaestogodišnji boravak u Arsenalu, iako je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Romi. Ščesni (27) će, na startu svoje karijere u Torinu biti zamena legendarnom Điđiju Bufonu, nakon čije penzije ga čeka startno mesto među stativama.

Veoma sam srećan što sam ovde. Pričao s Bufonom, živom legendom ove igre… Mogu mnogo da naučim od njega. Ne osećam pritisak… Ovde sam da igram najbolje što umem, i da probam da pomognem klubu u dostizanju najviših ciljeva. Kada vas traži Juventus, to je zato što su vas izabrali iz gomile, to je čast. “ – izjavio je Vojčeh na predstavljanju.

Poljak je u Arsenal stigao iz Varšave, sa samo 16 godina, kao veliki talenat. Zbog problema s golmanima koje je Arsenal imao posle odlaska Jensa Lemana kao veoma mlad je dobio svoju šansu i iskoristio je. Ipak, usled nekoliko loših partije, nediscipline, a i dolaska Petra Čeha, on je izgubio svoje mesto na terenu i bio prinuđen da vreme za igru potraži na drugom mestu. Za Arsenal je, u ligi, odigrao 132 utakmice, 48 puta sačuvavši svoju mrežu.

Što se golmanske pozicije u Arsenalu tiče, neminovan je odlazak i Davida Ospine, posle čega će pod ugovorom biti samo dva prvotimska golmana – Čeh i Emi Martinez.