Roma želi da zadrži Šćesnog

Izveštaji koji su se ovih dana pojavili u italijanskim medijima i na društvenim mrežama, govore o želji čelnika Rome da zadrže golmana Vojćeha Šćesnog i potpišu s njim trajni ugovor.

Poljski reprezentativac nastupa za Romu kao pozajmljen igrač Arsenala, a u prestonici Italije boravi već drugu sezonu za redom. Iako je Roma letos kupila brazilskog golmana Alisona, Šćesni je zadržao svoje mesto među stativama i od početka sezone je zabeležio već 20 nastupa.

Vojćeh je nakon nešto lošijih partija i incidenta oko pušenja izgubio poverenje Arsena Vengera, što je David Ospina iskoristio i zauzeo mesto na golu Tobdžija. Dolazak Petra Čeha iz Čelzija je samo dodatno otežao njegov položaj u timu i odluka o pozajmici je doneta kao najbolja za obe strane. Njegov poslednji nastup za Tobdžije je bio u finalu FA kupa 2015. godine, kada je Aston Vila savladana rezultatom 4-0.

Pominje se svota od oko 16 miliona funti, što svakako nije veliko obeštećenje s obzirom na njegovu međunarodnu reputaciju i činjenicu da ima tek 26 godina. S druge strane, nakon leta će preostati svega 12 meseci do isteka važećeg ugovora sa Arsenalom, što sigurno ima uticaja na cifru koja se nudi. Tobdžije, naravno, imaju opciju da mu ponude novi ugovor i zadrže ga u svojim redovima.

Kakva su vaša mišljenja, da li mislite da je popularni Voja odbrojao svoje poslednje dane u crveno-belom dresu ili mu možda treba dati još jednu šansu?

Komentarišite ovu vest na temi u okviru Arsenal Serbia foruma.