„Rezultati nisu odraz naše igre.“

Isti rezultat, ista pesma. U daljem tekstu su Vengerove reči posle nerešenog rezultata sa čekićarima.

O izdanju ekipe…
Postoje neke nerešene utakmice koje su frustrirajuće. Ovo je jedna od njih, jer smo imali puno loptu u nogama i igrali protiv 10 igrača. Igrali smo 10 na 10 u zavšnoj trećini neuspevajući da načnemo gol, uz činjenicu da su se branili dobro. Oni su trenutno jako fokusirani na odbranu i to im funkcioniše dobro. Funkcionisalo je protiv Sitija, Čelzija i protiv nas. Nama je nedostajalo malo oštrine u završnoj trećini i imali smo puno ralzičitih prilika u kojima su šutevi bili izblokirani. Postoji i razlika u tome što su oni igrali u subotu, a mi u nedelju, jer su imali više energije da sačuvaju tu odlučnost u odbrani.

O seriji bez pobede…
Ne poričem to, ali u ovom trenutku rezultat nije odraz naše igre jer smo imali 33 šuteva protiv Mančestera, ali nismo pobedili, dok smo protiv Sautemptona imali posed lopte, ali utakmica je bila slična današnjoj. Tačno je, pomalo frustrirajuće, međutim moramo očuvati veru u našu igru, jer je trenutno razlika u tome koliko stvaramo i koliko golova postižemo, ali to neće trajati večno.

O tome da li je problem psihološke prirode…
Mislim da 33 šuta na gol protiv Junajteda i šanse koje smo propustili imaju uticaja, ali mi treba da ostanemo fokusirani na našu igru, a ne na činjenicu da u ovom trenutku nismo najprecizniji. To će doći iz toga što nećemo praviti problem oko toga. Postoje periodi kada nam završnica nije podešena najbolje.

O zaostatku od 19 bodova u odnosu na Siti…
Ne želim da pričam o tome. Lepo je praviti naslove, ali mi se moramo fokusirati na našu sledeću utakmicu. Siti je predaleko da bismo pričali o tituli u ovom trenutku. Jedna stvar je biti daleko, druga je odustati. Mi ne odustajemo. Naš posao je da se borimo najbolje što možemo, i da ne mislimo puno o drugim stvarima.

O tome da li je iznenađen time što neki menadžeri već vide Siti kao prvaka…
Ja ne slušam previše te stvari. Želimo da se borimo, to je naš posao, pa ćemo videti gde će nas to odvesti. Svi znate kako Siti igra. Imamo problem sa njima koliko i drugi u ligi.

O tome da li je sedmo mesto dobar prikaz stanja…
Tabela je tabela, međutim ona nije konačna. Odigrali smo dva teška gostovanja. Hajde da vidimo nakon Božića i januara. Dug je put do tamo.

O četiri igrača u odbrani…
To je bilo u redu. Ne mislim da smo imali ikakvih problema sa tim. Napravili smo jednu grešku i zamalo platili za nju, Sve drugo bilo je besprekorno.

O Vilšerovoj formi…
Džek je sve ukupno za prvu utakmicu odigrao veoma dobro, naročito u prvom poluvremenu. Donosio je oštrinu, ali je isto tako dobro ispunjavao i defanzivne zadatke. Za prvu utakmicu bilo je zadovoljavajuće.

O tome da li Aleksis ima pad forme…
Teško je reći, međutim on je pokušao, borio se večeras. Bilo je teško jer su se oni dobro branili.

O tome da li Aleksis stvara sebi veliki pritisak…
On je veoma ambiciozan, ali u ovakvim situacijama ne želimo da se fokusiramo na jednog igrača. Želimo da ceo tim bude fokusiran na kvalitet naše igre. Stvarali smo šanse i to će nam se vratiti.