Remzi spreman za početak sezone, Monreal ne

Na današnjoj konferenciji za štampu, pred prvi meč nove sezone, Unaj Emeri je izjavio da će Aron Remzi biti u konkurenciji za sastav pošto se oporavio od lakše povrede lista zadobijene tokom priprema.

Arsenal će sezonu u Premijer ligi početi u nedelju, kada će na Emirejts doći aktuelni šampion Mančester Siti. Biće to vatreno krštenje za novog menadžera, kao i pravi test reakcije ekipe posle razočaravajuće kampanje.

Od ranije je poznato da će Sead Kolašinac propustiti prva dva meseca nove sezone, dok je prerano i za Nača Monreala, koji još uvek ne trenira punim intenzitetom. Ako je suditi po prolećnim utakmicama, Ejnsli Mejtland Najls će biti u prvih jedanaest na poziciji uz levu aut liniju. Sem njih, nema novih povreda u ekipi, ali treba videti da li će Emeri u sastav ubaciti Džaku i Toreiru, koji su se pripremama priključili kasnije od ostalih zbog učešća na Svetskom prvenstvu.

S druge strane, Pep Guardiola je rekao da računa na svoje prvotimce koji su igrali u Rusiji, pa će tako na raspolaganju imati, između ostalih, Kevina de Brujnea, Rahima Sterlinga, Džona Stounsa i Kajla Vokera.