Remi u derbiju severnog Londona

Stadion: Emirejts

Poseta: 60.039

Arsenal: Čeh, Beljerin, Mustafi, Kosjelni (K), Monreal, Džaka, Kokelan (Remzi 65), Ozil, Volkot (Žiru 70), Ivobi (Okslejd-Čembrlen 70), Sančez

Totenhem: Ljoris, Dajer, Vimer, Vertongen, Rouz, Dembele, Vanjama, Volker (Tripijer 80), Eriksen, Son (Vinks 88), Kejn (Jansen 73)

Sudija: Mark Klatenburg

Strelci: Vimer autogol (42), Kejn (51) iz penala

Žuti kartoni: Vimer i Dajer u Totenhemu, Kosjelni u Arsenalu

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 46.3% : 53.7% Totenhem

Šutevi: Arsenal 15/2 : 10/3 Totenhem

Dodavanja: Arsenal 431 : 520 Totenhem

Korneri: Arsenal 7 : 2 Totenhem

Ofsajdi: Arsenal 7 : 1 Totenhem

Faulovi: Arsenal 11 : 17 Totenhem

 

U većem delu prvog poluvremena Totenhem je bio konkretniji, sa većim posedom, većim brojem pasova i procentom uspešnih dodavanja. Meč su otvorili sjajnim prodorom Sona, a Vimer je odmah stavio do znanja da je rešio da se „proslavi“ na ovom meču grubim startom nad Kokelanom i žutim kartonom već u 6 minutu. I dok su naši konstantno bili u ofsajdu Totenhem je gradio napade. Tokom prvih pola sata Totenhem je nametnuo igru i tempo kakvi su njemu odgovarali, što je Arsenal dovelo u podređen položaj na terenu. Ali u poslednjoj trećini prvog poluvremena konačno smo došli do daha i krenuli sa napadima. Prvo iz kontri, a zatim i iz izgrađenih akcija. Posle briljantne akcije u 32. minutu Ivobi se okliznuo prilikom šuta, a bombu Volkota u 39. je zaustavila stativa. Ova inicijativa je nagrađena Vimerovim autogolom u 42. minutu!

Drugo poluvreme je krenulo sa žustrim tempom i napadima Totenhema ka našem golu. Beljerin je u 49. minutu spasao gol u zadnji čas. Ali kao „dobri“ domaćini rešili smo da na njihov autogol odgovorimo istom merom, pa je Kosjelni poklonio penal za Totenhem, koji je Kejn pogodio za izjednačenje u 51. minutu. Totenhem je nastavio sa inicijativom i beležimo odbrnu Čeha Eriksenu u 55. i potez Monreala u 60. koji nas spašavaju u zadnji čas. Kao i u prvom delu meča, kasnije se uključujemo u meč, ovog puta u 61. minutu kada je Džaka propustio priliku da sjajan centaršut Ivobija zakuca u njihovu mrežu. Venger je pokušao da izmenama promeni odnos snaga na terenu, i to dosta riskantno i hrabro (tako i nastavi Profesore!), jer smo u poslednih 20 minuta igrali bez prava izmene, ali ni to nije donelo gol za pobedu. Do kraja meča Remzi je šutirao preko gola u 72, a Žiru glavom u ruke Ljorisu u 90. minutu. S druge strane Totenhem je imao stativu u 84. minutu, a Čeh se, nakon proklizavanja, dobro snašao u 89. minutu. Na kraju remi, s kojim moramo da se zadovoljimo s obzirom na pokazano na terenu.