„Razočarani smo rezultatom na Old Trafordu“

Arsen Venger je izjavio da su njegovi igrači ostali razočarani posle poraza na Old Trafordu. Po njegovim rečima, Arsenal je zaslužio bar bod, a gol u nadoknadi Maruana Felainija je to onemogućio.

Poveo je Junajted preko Pola Pogbe, a izjednačio je Miktarjan, doskorašnji igrač upravo Crvenih Đavola. Mlad tim Arsenala pružio je dobru partiju, debitant Mavropanos je delovao smirno u defanzivi, dok je Mejtland-Najls osvojio nagradu za igrača utakmice, posle jedne od retkih partije na svojoj matičnoj poziciji – u sredini terena.

„Dosta toga pozitivnog vidim u našoj igri, ali mislim da ovaj poraz oslikava i našu sezonu. Imali smo svoje šanse, pogotovo iz kontranapada, ali na kraju svega nismo osvojili ni bod. Ipak, zadovoljan sam igrom svojih mladih igrača, bili su veoma dobri. Videlo im se na licima da su vrlo razočarani. U poslednjih 20 minuta utakmice bilo je jasno da neki od njih nisu navikli na taj tempo, da su izgubili snagu. U tim trenucima smo izgledali ugroženo… Do 70. minuta uopšte nisam osetio da smo u opasnosti.

Možda sam malo rizikovao s selekcijom igrača za ovaj meč, ali upravo u ovakvim situacijama vidite ko je kakvog kova, i na koga može da se računa.“

Zahvalio se Venger na počasti koju mu je ukazao Mančester Junajted. Ser Aleks Ferguson, njegov možda i najveći rival, mu je uručio plaketu u čast 22 godine koje je Venger proveo u Arsenalu.

„Bilo je to veoma lepo od njih. Urađeno s puno stila. Uživao sam u tim trenucima.“