Razlika između Aleksisa i nekih drugih…

Aleks Okslejd-Čembrlen igra dobru sezonu. Njegov saldo od šest golova je najbolji koji je do sada ostvario u prethodnih šest sezona, koliko je u Arsenalu. Međutim, razumljivo je da mediji prave previd, i nemaju poštovanja za njegove partije, kada u istom timu igra i Aleksis Sančez.

On je jedan od onih igrača koji izvlače najbolje iz vas, zato što je i sam perfekcionista, i od sebe zahteva samo najbolje.“ – počeo je priču Englez o svom saigraču.

Mogu da nabrojim gomilu puta kada smo s terena izlazili kao pobednici, a da sam ga video nezadovoljnog. Evo na primer, protiv Kristal Palasa… Pobedili smo 2 – 0, a pred sam kraj utakmice on je ušao u šesnaesterac i dodao mi loptu. Šutirao sam, ali je (golman) Henesi odbranio taj udarac. Kasnije u svlačionici svi su bili srećni zbog pobede, a Sančez mi je prišao i rekao: ‘Druže, hoćeš dati gol? Ne može tako… Dodao sam ti loptu, a ti si popio šolju čaja, sačekao malo, pa onda šutirao’. Nasmejao sam se, i rekao’ok, izvini’. Uvek želi golove, želi asistencije. Uvek je gladan, i to prenosi na nas ostale.