„Preferiram četvoricu u odbrani“

Arsen Venger je, pred meč sa Sautemptonom, izjavio da se njegov ukus nije promenio, i da i dalje preferira odbranu s četiri igrača.

Uprkos tome što njegov tim od početka sezone igra u formaciji s tri klasična štopera, i bočnim igračima nešto isturenijim napred, on ne isključuje mogućnost povratka na stari sistem. Upravo formacija s četvoricom pozadi, posle izlaska Mustafija vrlo rano u meču, je delovala odlično protiv Mančester Junajteda. U narednoj utakmici, poslednjem kolu grupne faze LE protiv Bate Borisova, Venger je odlučio da zadrži tu postavku, kada su u sredini odbrane igrali Rob Holding i Kalum Čejmbers.

Na osnovu uzorka od nepune dve utakmice, čini se da jedan ofanzivniji igrač pravi veliku razliku, jer, uprkos porazu, Arsenal je igrao dobro protiv Junajteda, uputivši čak 33 šuta ka golu odličnog Davida De Hee, i još 23 protiv beloruske ekipe.

To je moj omiljeni sistem, ali, uvek se trudim da formaciju prilagodim kvalitetu raspoloživih igrača. Protiv Mančestera smo vrlo rano primili dva gola, i trebala nam je ofanzivnija taktika kako bi smo probali da se vratimo u meč. Nakon toga imali smo odličnu ofanzivnu igru, ali na žalost nismo uspeli da izvučemo dobar rezultat.“ – prokomentarisao je AV.

Ostaje da se vidi za koju opciju će se Francuz odlučiti sutra od 13 časova.