Predsednik Liona potvrdio, Lakazet na korak od Arsenala

Predsednik Liona Žan Mišel Ola potvrdio je da bi Lakazetov prelazak u Arsenal trebalo da se završi u narednih dan dva.

Prva Arsenalova ponuda od 39 miliona funti je odbijena prošlog meseca, međutim značajan napredak je ostvaren u pregovorima dva kluba.

Ola je rekao da je transfer vredan oko 43.8 miliona finti, što ujedno znači da će Arsenal srušiti klupski rekord koji iznosi £42.5m koliko je plaćeno za Ozila pre četiri godine.

Za francuski Le Progres Ola je rekao sledeće: „Transfer Lakazeta u Arsenal može biti ostvaren u narednih dan dva.

„Brojka izneta od strane britanskih medija od oko 67m evra je nemoguća i nerealna. Arsenalova prva ponuda je bila oko 45m evra i transfer će se okončati u rangu između 45 i 50 miliona.

„To predstavlja, bez sumnje, rekordan transfer za Arsenal, kao i za Lion naravno!“

Prethodnog meseca Lakazet je rekao da bi prešao samo u klub koji igra Ligu šampiona, međutim izgleda da su se njegovi interesi malo izmenili.

Lakazet je usmeno dogovorio prelazak u Atletiko Madrid ovog leta, međutim dogovor je propao nakon što je 1. juna Atletiko dobio zabranu registrovanja novih igrača u toku ovog prelaznog roka.

Lakazet je prošle sezone postigao 37 golova na 45 utakmica i ima 2 godine do isteka ugovora sa Lionom.

Takođe Aleksandre Lakazet je prvi u okviru liga petice po procentu iskorišćenih šansi (38.9%). Njegovih 28 ligaških golova prošle sezone je više od broja golova koje su postigli Žiru, Volkot, Velbek i Perez zajedno.