Poraz od Votforda

Stadion: Vikaridž roud

Arsenal: Čeh, Monreal, Mertezaker, Kosijelni (Holding 85), Kolašinac, Džaka, Elneni, Beljerin, Ivobi, Velbek (Ozil 61), Lakazet (Žiru 68); menadžer A. Venger

Votford: Gomez, Kiko, Mariapa (Kariljo 63), Britos Kabrera, Holebas, Kabasele, Dukure, Pereira (Kapu 81), Kleverli, Rišrlison, Grej (Dini 63); menadžer M. da Silva

Sudija: N. Svobrik

Strelci: Mertezaker (39) za Arsenal, Dini iz penala (71) i Kleverli (92) za Votford

Žuti kartoni: Kabasele (Votford)

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 54% : 46% Votford

Šutevi: Arsenal 9/6 : 11/3 Votford

Korneri: Arsenal 5 : 2 Votford

Ofsajdi: Arsena 0 : 1 Votford

Faulovi: Arsenal 10 : 8 Votford

Dodavanja: Arsenal 552 : 466 Votford

 

Prvo poluvreme Arsenala je ličilo na tortu, sve je bilo po sistemu – red ovoga, red onoga… Prvih šest minuta smo se zagrejavali, kao i oni, onda smo od 6. do 16. minuta pokazali kako se stvara dominacija na terenu, da bi posle jednog prodora Votforda naši igrači otišli na „mali odmor“ u trajanju od sedam minuta. Posle toga je usledio kraći period ravnopravne igre, da bi posle Elnenijevog šuta u 29. minut pa sve do kraja poluvremena tempo ponovo diktirao Arsenal, s tom razlikom da je sad konačno i konkretno napadao. Lakazet divno dodaje za Velbeka u 33, Ivobi šutira u sledećem, opet Elneni u 39. I onda nakon kornera Mertezaker glavom postiže gol u 39. minutu s kojim Arsenal odlazi na poluvreme, nakon još dva pokušaja Džake.

Od samog starta drugog poluvremena Votford je jasno i nedvosmisleno stavio do znanja da se ne miri sa rezultatom i da će pokušati da bar izjednači. Svima je to bilo jasno sem Arsenalovim igračima i menadžeru. Napadi Votforda su se ređali jedan za drugim, lagano, ali sigurno su dodavali gas. Ako su u prvom poluvremenu Arsenalovi igrači u pojedinim trenucima izgledali kao da su otišli na „mali odmor“, u drugom poluvremenu je na momente izgledalo kao da su „pobegli sa časa“. Ipak, Arsenal je imao dve dobre šanse, koje nije iskoristio i po svemu sudeći stigla ga je drevna fudbalska kletva o kazni koja sledi nakon promašenih zicera. Prvo je Ivobi u 63. minutu mogao da prelomi meč. Mnogo bolju priliku je imao Ozil u 70. kada je početnički, prebrzo završio akciju šutem sa ivice kaznenog, umesto da je povukao loptu još korak-dva i onda rutinski završio posao. Već u sledećoj kontri Votford je stigao do penala, kojim je izjednačio. U 83. minutu Votford je imao i stativu, ali ni to nije trglo igrače Arsenala koji su se vukli bezidejno po terenu. Izmene u Arsenalu nisu donele poboljšanje, a ne uvođenje već spremnog Vilšira u igru je neobjašnjivo u trenucima kad prosipaš dva boda. Jedini logičan kraj je da ostaneš bez sva tri boda, što se Arsenalu i desilo u nadoknadi vremena.

Dakle, u prvom poluvremenu odigraš 20 minuta koji vrede, u drugom promašiš dva napada i dopustiš Votfordu da te satera u ćošak, da te nabije u konopce, da šutira ka golu, predaš mu sredinu i očekuješ da osvojiš bodove? I da još dobiješ veliku lovu kao igrač/menadžer? Mnooogo je kume.