Poraz od Votforda na Emiratima

Stadion Emirati

Poseta: 60.035

Arsenal: Čeh, Monreal, Kosjelni, Mustafi, Gabrijel, Kokelan (Perez 67), Remzi (Okslejd Čemberlen 20), Ivobi, Ozil, Sančez, Žiru (Volkot 46)

Votford: Gomes, Katkart, Kabul, Prodl, Britos Kabrera, Kapu, Behrami (Dakur 63), Kleverli, Niang (Sakes 70), Janmat, Dini (Okaka 88); trener V. Masari

Sudija: E. Mariner

Strelci: Kabul (10), Dini (13) za Votford, Ivobi (58) za Arsenal

Žuti kartoni: Gabrijel, Monreal, Sančez u Arsenalu, Prodl, Okaka, Kleverli u Votfordu

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 74% : 26% Votford

Šutevi: Arsenal 20/5 : 10/6 Votford

Korneri: Arsenal 9 : 5 Votford

Ofsajdi: Arsena 2 : 1 Votford

Faulovi: Arsenal 12 : 15 Votford

Dodavanja: Arsenal 596 : 202 Votford

 

Arsenal je „pokisao“ do gole kože na svom terenu, ali ne samo zbog jake kiše koja je lila čitav meč. Zašto? Zato što je prespavao prvo poluvreme, a kada se konačno probudio već je bio 46. minut i 0:2 za protivnika. Protivnika koji je, za razliku od Arsenala, znao šta hoće, koji je bio oštar i jak u duelu, koji je kažnjavo brojne propuste, a umešno kvario pokušaje Arsenalovih igrača. Sem golova protivnika i još par njihovih šansi, u prvom delu igre možemo još izdvojiti povredu lošeg Remzija. Arsenal nije uradio ništa vredno pomena, jer niti akcije niti šuta u okvir gola nije stvorio u prvih 45 minuta! Votford je, sa druge strane, sem jednog šuta van okvira gola u drugom poluvremenu, sve šuteve ka Čehu zabeležio u prvom delu, čak njih šest.

Drugo poluvreme je donelo juriš ka golu fizički jakog i za borbu spremnog protivnika. U pravoj opsadi gola Votforda smenjuju se pokušaji Volkota, Ivobija, Ozila. Najzad Ivobi postiže gol u 58. minutu. Ali kako je vreme odmicalo oštrica naših napada je bila sve tuplja. Perezov šut za remi uzdrmao je samo prečku u 85. minutu. I sve to u noći u kojoj je Čelzi prosuo dva boda u Liverpulu, i sa tim rezultatom još bio srećan!

Zašto smo prokockali ovu šansu? I kako je moguće da u ovako bitnom meču odigramo ovako loše? Protiv ekipe koja je do ovog kola bila u donjem delu tabele… Da li je ovo kraj trke za naslov prvaka?