Pobeda na početku priprema za sezonu punu nadanja

U 12 časova po našem vremenu na ANZ stadionu zvanično je otvorena nova sezona. Arsenal je ostvario očekivanu rutinsku pobedu od 2:0, dok je glavni akcenat bio na fizičkoj pripremi i podizanju kondicije.

Arsen Venger se odlučio za promešani sastav na startu, uz par prvotimaca među kojima se našao i debitant Sead Kolašinac. Uz njega, debi je zabeležio i Lakazet, postigavši drugi gol na meču. On je ušao sa klupe u toku drugog poluvremena.

Mrežu Sidneja smo otvorili već u 4. minutu akrobatskim golom kapitena Mertezakera, nakon izvedenog Ozilovog kornera i odbitka. To je 47 dana od njegovog spektakularnog izdanja u finalu FA kupa.

Od samog starta je uspostavljena inicijativa, dok je Čeh imao jednu veću intervenciju u prvom poluvremenu, nakon koje je Metju Simon pogodio stativu.

Zapaženiji u našim redovima bio je Nelson, koji je zajedno sa Velbekom bio jako pokretljiv. Njih dvojica su bili i najveća pretnja, popunjavajući konstantno prazan prostor na terenu.

Volkot je još jednom pokazao da nije čovek za Arsenal koji se bori za titulu.

Jedan od najboljih igrača na terenu bio je golman Sidneja Redmejn koji je uspeo da odbrani penal Velbeku u 54. minutu. Penal je bio nepostojeći, tako da je donekle pravda zadovoljena.

Kolašinac nije mnogo toga uspeo da prikaže, uglavnom je bio postavljen pozadi, na trenutke pokazujući dobru pas igru i kretnju. Šanse za njega će biti na pretek u mečevima koji slede.

Ono što su Arsenalovi navijači širom sveta sa nestrpljenjem isčekivali došlo je u 68. minutu kada je na teren uz još 9 novih igrača ušao Aleksandre Lakazet. Ulaskom Žirua, Lakazet se držao više leve strane dok je lopta bila u posedu Sidneja, dok bi se u napadu dopunjavali, tako da je kretnjom nekoliko puta dobro proigravao oko šesnaest metara. Da debi ne prođe tek tako pomogao je Ivobi, koji je prodorom po desnoj strani napravio višak i poslao loptu po zemlji koju je Lakazet sproveo u mrežu u 83. minutu za 2:0 i veru da smo dobili pravog golgetera, špica koji je spreman na 25 i više golova po sezoni.

Uz sve navedeno, imali smo priliku da vidimo i novu treću garnituru dresova, predstavljenu juče.

Sastav

Arsenal: Čeh (Martinez 46′), Belik (Najls 68′), Mertezaker (Elneni 68′), Kolašinac (Monreal 68′), Kokelan (Ivobi 68′), Vilok (Džaka 68′), Nelson (Oks 68′), Bramal (Melen 68′), Ozil (NKetia 68′), Volkot (Lakazet 68′), Velbek (Žiru 68′)

Naredni meč je zakazan za 15. jul sa Vestern Sidnej Vonderersima, nakon čega slede samo jaki protivnici do 11. avgusta i otvaranja nove sezone sa Lesterom. Protivnici će biti Bajern, Čelzi, Benfika, Sevilja i opet Čelzi u Komjuniti Šildu 6. avgusta.