Pobeda Arsenala nad Brajtonom pred pauzu

Stadion: Emirati

Poseta: 59.378

Arsenal: Čeh, Holding, Mustafi, Monreal, Kolašinac, Džaka (Elneni 83), Remzi, Beljerin, Ivobi (Volkot 71), Sančez, Lakazet (Žiru 71); menadžer A. Venger

Brajton: Rajan, Seltor, Dafi, Dank, Bong, Iskvierdo (Knokert 76), Proper, Stivens, Marč (Ščeleto 72), Gros, Braun (Marej 76); menadžer  S. Hoton

Sudija: K. Frend

Strelci: Monreal (16), Ivobi (56) za Arsenal

Žuti kartoni: Gros, Dafi (Brajton)

 

Statistika:

Posed lopte: Arsenal 65% : 35% Brajton

Šutevi: Arsenal 23/12 : 9/1 Brajton

Korneri: Arsenal 6 : 5 Brajton

Ofsajdi: Arsena 2 : 3 Brajton

Faulovi: Arsenal 7 : 8 Brajton

Dodavanja: Arsenal 697 : 356 Brajton

 

Evo nas opet pred starom dilemom – da li je čaša poluprazna ili do pola puna? Navijači Arsenala se, pored sad već tradicionalne podele na Pro et contra Vengera, dele i na one više odnosno manje oduševljene pobedama Arsenala. Ono što neke među nama svrbi je kako oba tima iz Mančestera iz nedelje u nedelju terorišu ostatak lige sa minimum 4-5 komada u mreži protivnika, dok se Arsenal nateže i preganja, uz dosta šlajfovanja i praznog hoda, dok ne izvuče nekako tri boda uz dva komada.

Ali u tri boda je štos. Jer, na stazu uspeha smo počeli da se vraćamo sa 16. pozicije na tabeli, a sada smo peti, bod nas deli od trećeg mesta, izjednačeni po bodovima sa Čelzijem i ispred Liverpula. Znači uhvatili smo priključak, sabrali smo se koliko smo mogli (faktor Venger) i počeli da pobeđujemo. Hoćete i lepršavu i efikasnu igru drugovi? Malo strpljenja i doći će i do tog momenta. Danas smo videli deo starog Arsenala u 42. minutu kada smo za desetak sekundi stigli od našeg do njihovog gola, uz dobar transfer lopte, ali kilavu realizaciju. Videli smo Sančeza agilnog i nadahnutog i njegovu petu. Lakazet je pogodio stativu… 12 šuteva ka golu, malo li je?

Za početak budimo realni i prestanimo da se poredimo sa onima koji su, trenutno, ispred nas u formi, uigranosti i efikasnosti, već se skoncentrišimo na našu igru, hodimo stazom malih, ali konstantnih uspeha i skupljajmo poene, pobeđujmo kako god i s koliko god golova. Nadajmo se da se niko neće skrljati u svojim reprezentacijama i da će se uspon forme nastaviti dok smo još na lakšem delu sezone. A biti treći ili četvrti u ovakvoj konkurenciji nije neuspeh.