Pljušte hvalospevi za Aleksisa

Arsen Venger je, razumljivo, bio oduševljen partijom koju je Aleksis Sančez pružio u pobedi Arsenala protiv Vest Hema od 5 – 1. Aleksis je na tom meču postigao het trik i imao asistenciju u prvom golu, kada je ‘na tacni’ servirao gol Mesutu Ozilu. Ovom pobedom je Arsenal, makar na kratko, zauzeo drugo mesto na tabeli Premijer lige.

Arsenalovi navijači već godinama nisu zadovoljni napadačima koje gledaju. Olivije Žiru, iako efikasan, nije ubedio neke Tobdžije da zaslužuje svoje mesto na terenu. Nekoliko prelaznih rokova unazad, očekuje se dolazak ‘world class’ napadača. Međutim, usled povrede Žirua na početku sezone, šansu na poziciji špica dobio je upravo Sančez, i za sada se dobro snalazi na njoj.

Mislim da on voli tu poziciju. Kada izlazi s terena pobednički noseći loptu ispod pazuha, znam da je srećan, i nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Trenutno najbolji svetski napadači dolaze iz Južne Amerike. On ima sve kvaltete koje vrhunski špic mora da ima, i protiv Vest Hema je to (ponovo) pokazao. Brz je, ima dobar dribling, a ima i taj ‘ubilački instinkt’ pred golom.“ – prokomentarisao je Venger.