Perez poručio upravi da želi da ide

Lukas Perez je, navodno, zvanično rekao upravi da želi da napusti klub. On se, po izveštajima, oseća „prevareno i iznevereno“ što je njegov broj 9 dobio Aleksandar Lakazet, novo pojačanje.

Perez je već ranije priznao da bi je otvoren za povratak u Deportivo iz La Korunje, pošto je imao sezonu za zaborav gde je počeo samo 3 utakmice u PL i LŠ. Španac se, po pisanjima tamošnjih medija, i dalje nada da bi se mogao naći u reprezentaciji za nadolazeće prvenstvo sveta, i zbog toga želi da bude ‘na radaru’.

U razgovorom s Dikom Loom, čovekom zaduženim za transfere u Arsenalu, on je rekao:

Želim da igram što više. Prošle sezone sam jedva dobijao prilike, a kada sam ih dobijao – koristio sam ih. Nadolazeća sezona bi bila ista priča… Želim da se borim za ulazak u reprezentaciju, a da bih to uradio moram da igram fudbal. Mislim da je najbolje mesto za mene kod kuće, u Deportivu. “

Perez nije dobijao mnogo prilika prošle sezone, a s dolaskom Lakazeta, za očekivati je da će se te prilike još više prorediti. Signal za to je bila i promena broja, tj davanje devetke Francuzu.

Oni se ne ponašaju lepo prema meni. Oduzeti mi broj bez mog znanja i dati ga saigraču je bila poslednja kap. Ne mogu da nastavim ovako, dao sam sve, a to ništa od toga mi nije uzvraćeno. Osećam se prevareno. U februaru mi nisu dozvolili da odem u Kinu uz obećanje da ću igrati više, a igrao sam još manje. “ – završio je Perez.