Perez bi se rado vratio u Deportivo

Lukas Perez je priznao da bi bio otvoren za povratak u Deportivo iz La Korunje na leto. Španac je upravo iz Deprtiva stigao u Arsenal prošlog leta, ali je u dosadašnjem toku sezone počeo samo tri utakmice u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Dvadesetosmogodišnjak je kupljen za 17 miliona eura, pošto je postigao isto toliko golova u La Korunju u španskom prvenstvu. Ipak, on nije uspeo da se nametne Vengeru, a u nedelju je medijima govorio o svojoj frustraciji.

Ova sezona je teška za mene jer mislim da zaslužujem da igram više. Možda nisam postigao isto golova kao neki drugi, ali, da su mi dali više minuta, taj skor bi se popravio – imao bih više golova i asistencija. Razgovarao sam o tome s trenerom, i on se slaže s mojim viđenjem situacije. Međutim, on ima svoje ideje i ja to poštujem. Voleo bih više prilika jer mislim da sam ih zaslužio.“ – rekao je Perez za šanski La Voz de Galicia.

U LŠ, Španac je počeo samo jedan meč, dok je šest od ukupno devet njegovih pojavljivanja u startnoj postavi bilo u nekom kup takmičenju.

Rođen u La Korunji, Perez je uspeo da, uprkos skromnoj minutaži, postigne sedam golova, i priznaje da bi se rado vratio na Riazor, ukoliko bi se takva prilika ukazala.

Želim da dokažem da imam kvalitet da igram u Arsenalu. Ali, ako dođe momenat kada to više ne budem mogao da radim, ili ukoliko odluče da me prodaju, uvek postoji šansa da se vratim u Deportivo. Znam da su i drugi klubovi zainteresovani za mene, ali moja namera je da igram u LŠ. Na leto ćemo videti da li je Deprotivo legitiman opcija. Ljudi pričaju o vama iako vas ne poznaju. To me ponekad boli. Ljubio sam grb na dresu u samo jednom klubu – Deportivu. Nikada nisam lagao, ili im radio iza leđa. Došao sam u Arsenal da treniram i napredujem, verujem da sam u tome uspeo.