Penal prestrogo dosuđen

Arsen Venger je izjavio da je sudija prestrogo dosudio penal za ekipu Totenhema u derbiju severnog Londona.

U tom trenutku, Arsenal je vodio s 1 – 0, zahvaljujući auto golu Kevina Vimera. Loran Kosjelni je potom srušio Musu Dembelea u kaznenom prostoru, što je Hari Kejn pretvorio u izjednačujući pogodak s bele tačke.  AV smatra da neke sudije ne bi sudile taj prekršaj kao penal, i da je Viktor Vanjama trebalo da bude isključen posle starta nad Teom Volkotom, i još mnogo drugih faulova.

On je veoma srećan što je ostao na terenu do kraja. Mislim da je penal bio prestrog, tako je meni izgledalo. Nisu bili u dobroj poziciji da daju gol, i nije izgledalo kao težak faul. Posle razgovora s nekim sudijama, shvatio sam da bi neki to sudili, a neki ne. Lično, za mene nije bio faul.

Totenhem i posle ovog kola ostaje jedina neporažena ekipa u Premijer ligi, dok je Arsenalov jedini poraz došao na samom startu sezone protiv Liverpula. Venger ima utisak da je nedeljni rezultat „izgubljenih dva“, a ne „osvojen jedan bod“.

Slažem se da smo izgubili dva boda, a ne osvojili jedan. Bila je to utakmica visokog intenziteta. U prvom poluvremenu sam imao utisak da možemo da damo gol kada god pređemo pola terena. U drugom smo bili manje agresivni, s manje oštrine. Nismo mogli da pronađemo kreativnost na koju smo navikli. Nivo naše igre je opao. Mislim da nismo bili dobro postavljeni na terenu. Oni su u prvom poluvremenu igrali s mnogo dugih lopti i raširili nas. Pokušali smo, ne mogu da dovodim u pitanje našu želju za pobedom.

Čelsi i Liverpul u poslednje vreme beleže odlične rezultate u ligi, i to bez obaveza na evropskoj sceni. Iako smatra da imaju blagu prednost, Venger bi radije igrao LŠ, nego da je propusti.

Malo im je lakše da se pripreme jer nemaju LŠ tokom nedelje. Ali, ako bi ih pitali, oni bi hteli da igraju isto što i mi. To ne može da nam bude opravdanje. Jeste, više se umorimo, ali to nije izgovor. Iako su malo ispred posle 11 kola, i dalje je vrlo tesno.