Pekinška sikteruša

U prestonici Kine i poslednjoj utakmici na Dalekom istoku proveli smo se kao turisti bez mape koji imaju sat i po vremena da stignu sa jednog kraja grada na drugi. Ono što se uz pomoć sreće i znanja Čeha nije dogodilo protiv Bajerna, desilo se danas.

Dok Venger i dalje meša karte, Čelzi je sa najjačim sastavom kojim trenutno raspolaže, bez Edena Azara koji je povređen i koji najverovatnije propušta početak sezone, slavio sa 3:0 bez većih problema, uz činjenicu da je komotno moglo biti i znatno ubedljivije.

Vilijan se snalazi odlično u odsustvu Azara i nakon dobrog izdanja protiv Fulama načeo je mrežu protiv nas. Drugi i treći gol su delo Batšuaija. Golovi su padali redom u 40. 42. i 49. minutu.

Siti je samo na bekove dao blizu 150 miliona do sada, plus Silva i Ederson. Čelzi je očigledno sa jasnim fokusom ušao u pripreme, došli su im Morata, Bakajoko, Rudiger i Kabaljero. Junajted je iskeširao za Lukakua i Lindelofa, a Murinjo ima dalji spisak želja. Mi smo kao 5. tim Premijer lige doveli Kolašinca i Lakazeta, ali i dalje nismo izveli normalan sastav za prijateljsku. Elneni igra štopera, Igrači se rotiraju i pitanje da li će Emirejts kup biti dovoljan da se išta ukomponuje za 11 avgust.

Jedna od stvari koju treba da uradimo što pre je da se oslobodimo igrača koji su višak i koji stvaraju privid da imamo igrački kadar i da nam pojačanja nisu neophodna. Veliko je pitanje hoće li se naći klubovi koji će ih kupiti. Ništa se još konkretno ne dešava oko Volkota. Oks se navodno izjasnio da ne želi produženje ugovora, a pitanje je i kada će se vratiti sa burekom po koji ga je poslao Alonso kod trećeg gola. Pjulis je istakao danas da Gibs nije opcija za VBA, ioako je poslata ponuda od 10 miliona. Mi smo tražili 12, tako da smo ostali i bez inicijalnih 10.

Za sada je ista Vengerova pesma, ali se izgleda ovoga puta nadamo da neće biti nepozvanih gostiju i da će ostali zakazati. Šampion Engleske je pokazao jasniju viziju i želju za pojačanjima od nas. U Arsenalu je sve i dalje igra reči i mantra koju svi iz leta u leto ponavljamo.

Jedino ako Venger poučen Belim albumom Bitlsa nije rešio da spiritualno podigne ekipu, pa je sav fokus stavio na to. Zabava, kung-fu, pekinška patka i kuhinja, ping pong… Zašto da ne. Ako i ukinu taj fudbal, u Engleskoj možemo bar u jednoj od ovih branši postati neprikosnoveni.

Sastav

Arsenal: Ospina (Martinez 76′), Najls, Mertezaker (Elneni 46′), Monreal (Kolašinac 46′), Džaka (Kokelan 46′), Remzi (Vilok 70′), Oks (Nelson 70′), Bramal (Velbek 46′), Ozil (Malen 76′), Ivobi, Lakazet (Žiru 46′)

Čelzi [startnih 11]: Kurtoa, Aspilikueta, David Luiz, Kejhil, Mozes, Kante, Fabregas, Alonso, Vilijan, Batšuaji, Pedro.

Ekipa se sada vraća za London, a naredni meč igra se protiv Benfike na Emirejts kupu 29. jula u 17:20 po našem vremenu.