„Ozilu fali samopouzdanje“

Arsen Venger veruje da je glavna stvar koja nedostaje Mesutu Ozilu – samopouzdanje!

Nemački reprezentativac u poslednje vreme ne pruža partije na koje su Tobdžije navikle, i u poslednje vreme su sve glasniji zahtevi navijača da on bude ‘odmoren’. Kao igrač koji je najviše plaćen, i koji ima najviše slobode u igri, mediji i javnost od Mesuta očekuju dobre igre u kontinuitetu, a on ume da postane nevidljiv. Jedan od glavnih argumenata protiv Ozila je njegov učinak u velikim utakmicama na gostujućem terenu – a upravo takav meč čeka Arsenal u sredu, kada će ih na Alianc areni ugostiti Bajern.

Venger, naravno, staje u odbranu svog igrača, ali priznaje da problem postoji.

Vreme je da on da gol. Možda će mu to doneti samopouzdanje, jer promašuje šanse koje inače ne bi (Ozil je propustio dobru šansu protiv Hal Sitija). Mislim da se nije osećao dobro na terenu u poslednje vreme. To je uvek problem… Vi verujete da on može da vam donese nešto posebno u igri, a to je nemoguće ako on nije na svom vrhuncu. Ne znam zašto je to tako… Pričao sam s njim u petak i delovao je dobro.

Ostaje da se vidi da li će Venger ostati uz svog plejmejkera, ili će pokušati da iznenadi Bajern tako što će promešati karte.