Ozil: Želim da ostanem

Mesut Ozil kaže da želi da ostane u Arsenalu, te da će odmah po povratku u London razgovarati sa ljudima iz kluba o produžetku saradnje.

Ozilov ugovor sa Tobždijama ističe narednog leta, a već neko vreme se spekuliše o njegovoj budućnosti. Jedna od opcija koje su se pominjale je da on sačeka januar i eventualne ponude klubova koji bi ga narednog leta doveli kao slobodnog igrača. Ipak, ponuda Arsenala bi mu gotovo duplirala platu, a sve je izvesnije da će je prihvatiti.

„Moja želja je definitivno da ostanem. Arsenal je veliki klub i uvek sam govorio da sam srećan u njemu. Kada se vratimo u London sešćemo i razgovarati o budućnosti“, rekao je Ozil na predstavljanju trećeg dresa u Sidneju i dodao:

„Trenutno su najvažnije pripreme, da ih odradimo dobro i spremimo se za narednu sezonu. Kada se vratimo, pričaćemo“.

Ozil je prokomentarisao i situaciju oko Aleksisa Sančeza i mogućnosti da on napusti klub ovog leta: „To bi bilo veliki udarac jer on mnogo znači ekipi. Svakako bi nam to odmoglo u trci za titulom, ali to je njegova odluka. Nadam se da će on ostiati, ali iskreno ne znam kakva je situacija po tom pitanju trenutno“.

„Veoma ga cenim kao igrača i on potpuno odgovara Arsenalovom stilu igre. Lično, voleo bih da ostane. Ali to je njegova odluka i zbog toga ne mogu ništa više da komentarišem“.