Ozil i Sančez traže značajne povišice?

Kako prenosi današnji The Times, duo Arsenalovih zvezda Aleksis Sančez i Mesut Ozil traže značajnu povišicu ličnih primanja, kako bi potpisali novi ugovor sa klubom. Oba igrača su ušli u finalne dve godine važećeg ugovora i drže jaku pregovaračku poziciju. Po svemu sudeći, prvobitna ponuda od 180.000 funti nedeljeno neće zadovoljiti njihove apetite.

Kako se dalje navodi u tekstu, ako se uzmu u obzir trenutne tržišne okolnosti, plate najboljih igrača u drugim klubovima i činjenica da su obojica blizu ulaska u poslednju godinu ugovora, očekivano je da traže nedeljnu zaradu oko 250.000 funti.

Prema informacijama koje kruže, Ozil je bliži odluci o produžetku saradnje sa Tobdžijama nego Sančez. Nemački internacionalac je mnogo zadovoljniji u Londonu, dok je Čilenac iskazao određen nivo nezadovoljstva. Evidentno je to bilo u nekim momentima tokom prošle sezone i pominje se čak da razmišlja o opciji odlaska pre isteka postojećeg ugovora.

sancez-1617-3356
Aleksis Sančez igra u odličnoj formi od početka ove sezone.

Naravno sve ove navode treba uzeti sa rezervom. Takođe, ono što igrači traže i ono što će im klub ponuditi su dva različita pojma. Plasiranje škakljivih informacija u medijima je deo pregovaračke taktike njihovih menadžera i za očekivati je da ih bude još u budućnosti.

Sigurno je da će prioritet Arsenala u narednom periodu biti da zadrži dve prve zvezde ekipe. Ne samo zbog kvaliteta, koji evidentno poseduju, već i zbog poruke koju klub šalje na taj način. Nakon odlazaka nekih zvučnih imena, klub se stabilizovao u poslednje vreme. Arsenal ponovo privlači igrače svetske klase, ali mora da dokaže i da može da ih zadrži na duži rok.