Ozil: Arsenal je bio moja prva opcija

Mesut Ozil tvrdi da je Arsenal oduvek bio njegov prvi izbor kada je odlučio da napusti Real Madrid. Dvadesetosmogodišnjak je najverovatnije dostigao životnu formu pod patronatom Arsena Vengera ove sezone i nada se da će podstaći borbu za titulu. Pobednik Svetskog kupa koštao je Tobdžije 42,5 milliona funti pre tri godine i insistira da je bio inspirisan da sledi bivše velikane poput Tjeri Anrija.

„Razgovarao sam sa Vengerom i on me je želeo u Arsenalu. Rekao sam mu ako dobijem priliku da promenim klub, vi ćete biti prvi (izbor). Dakle, razgovarali smo i ja sam odlučio da dođem.

Sećam se Anrija, Denisa Bergkampa, Robera Piresa – tako velikih igrača – i želeo sam da budem deo toga. U mojoj prvoj i drugoj godini osvojili smo FA kup. Zaista uživam igrajući za tako veliki klub kao što je Arsenal.

Ozil uživa u novootkrivenoj ulozi pred golom i još ga jedan gol deli od njegovog najboljeg rezultata ikada od ukupno osam golova u svim takmičenjima, što verne Tobdžije ispunjava nadom da će trka za titulu biti drugačija ove sezone.