Olardajs o protestima protiv Vengera

Olardajsov Kristal Palas dočekuje Arsenal u ponedeljak na svom terenu u trenutku dok tenzije rastu na relaciji Venger i navijači koji se protive njegovom ostanku na mestu menadžera u klubu, nakon još jedne sezone u kojoj je titula ostala samo nedosanjan san. Deo navijača Arsenala organizovao je još jedan protest tokom utakmice na kojoj je pobeđen Vest Hem ostavivši svoja mesta na Emiratima praznim sve do 13. minuta – simbolično označavajući broj godina bez titule.

Bivši engleski selektor Olardajs nije iznenađen trenutnom klimom u Arsenalu, u situaciji kada Vengeru ističe ugovor ovog leta. Na pitanje da li Venger treba da objavi svoje planove za narednu sezonu, Veliki Sem je rekao: „Ne baš, to je saopštenje koje klub treba da objavi, ne Arsen lično. Čitav klub odlučuje da li ćeš to da objaviš ili ne, a ne samo menadžer.“

O protestima protiv Francuza Olardajs kaže: „To je danas norma. To je ono što moramo da prihvatimo kao menadžeri, da će biti kritika u nekom trenutku u tvom pravcu, ako ljudi misle da ne postižeš ono što treba da postigneš. Svi smo to iskusili, ali smo dovoljno jaki da se nosimo sa tim.

Bio je izvanredan trener u ovoj ligi tokom 20 godina tako da sam siguran da će se boriti sa svojim igračima da stvari postavi na svoje mesto.

Ostvarili su veoma dobru pobedu od 3–0, kojom su pokazali da su se vratili pa će kao i uvek predstojeća utakmica za nas biti izuzetno teška zbog kvaliteta njihovih igrača.“