Oks odbio novi ugovor, može da ide

Aleks Okslejd-Čembrlejn je odbio ponudu za potpisivanje novog ugovora sa Arsenalom i vrlo verovatno će napustiti londonski klub, prenosi Skaj sports.

Tobdžije su ponudile mladom Englezu produžetak saradnje uz nedeljnu platu od 180 hiljada funti, ali je on to odbio. Za njegove usluge su, kako se spekuliše, najzainteresovaniji Čelsi i Liverpul. Oni su, navodno, spremni da za otkup njegovog ugovora ponude između 30 i 35 miliona funti.

Prema saznanjima Skaj sportsa Arsen Venger će u naredna 24 časa saopštiti Oksu i njegovim zastupnicima da li će mu biti data dozvola da napusti klub, ili će ostati do isteka ugovora narednog leta.

Čembrlejn, koji je u Arsenal stigao iz Sautemptona 2011. godine, je nezadovoljan zbog igranja na krilu, umesto u sredini veznog reda, gde misli da je pozicija koja mu najviše odgovara.

Venger ne želi da prodaje svoje igrače rivalima iz Premijer lige, ali s obzirom da bi i Aleksis Sančez, a moguće i Mesut Ozil, narednog leta mogli napustiti klub bez obeštećeja, vrlo verovatno da će morati da proda Oksa sada.