Nova pobeda na pripremama

Prošli meč protiv Sidneja gledalo je čak 80.000 što pokazuje kakvu armiju navijača ima Arsenal širom sveta. Ništa manje ljudi nije bilo ni danas na ANZ stadionu.

Arsenal je zabeležio još jednu rutinsku pobedu u kojoj je tempo bio sličan prošloj i u kojoj su izmene odrađene u približno isto vreme. Ovog puta su startovali igrači koji su početak prošlog meča gledali sa klupe.

Lakazet je svojim potezima nekoliko puta ostavio navijače bez daha, te imao sjajan potez na početku meča gde se Janjetović pobrinuo da to ne bude jedan od lepših golova. Opet smo videli lepu saradnju Ivobija i Lakazeta, gde je drugi bio zamalo kratak da Ivobijevu loptu prosledi u mrežu za svoj drugi gol u Arsenalu. Opet je bila prisutna veza između dva francuza u napadu, stoga je Aleksandre morao da provodi vreme i po krilu.

Tempo igre je malo opao da bi od 33. do 44. minuta postigli 3 gola. Prva dva gola su plod Monrealovih lopti gde su prvo Žiru, a zatim Remzi lob udarcem sproveli loptu u mrežu. Treći gol dao je Elneni sa 23 metara, nakon odbitka.

U 57. minutu je sviran indirektan udarac za Vestern Sindej Vondererse, nakon što je Remzi vratio loptu Martinezu u ruke. Lusticin šut je bio prvo izblokiran da bi drugu šansu nakon odbijene lopte iskoristio smanjivši prednost Arsenala. To je prvi gol koji je Arsenal primio na pripremama.

U 66. minutu usledilo je 10 izmena, a zatim i 2 stative. Prvo Ozil iz slobodnog udarca, a potom NKetia. Tim šansama je prethodio odličan udarac Velbeka, međutim otišao je malo pored stative.

Ima dovoljno vremena da se odrade neophodni transferi, kako IN tako i OUT. Neki od naših igrača zaslužuju veću minutažu negde, dok drugi imaju veliku privilegiju što nose dres, a tu ulogu ne uspevaju da opravdaju godinama.

Danas smo igrali u prvoj garnituri dresova.

Sastav

Arsenal: Ospina (Martinez 46′), Kosjelni (Mertezaker 66′), Elneni (Volkot 66′), Monreal (Ozil 66′), Remzi (Kokelan 66′), Džaka ( Kolašinac 66′), Oks (NKetia 66′), Najls (Belik 66′), Ivobi (Nelson 66′), Lakazet (Velbek 66′), Žiru (Vilok 66′)

Naredni meč igra se protiv Bajern Minhena 19. jula u 13.20 po našem vremenu na Šangaj stadionu.